mandag 30. januar 2012

Klart vi kan!!!!!


Min Farmor brukte å si til min søster og meg: øve, øve gjemt og trutt og tappert det er tingen, alltid bedre om og om og om igjen, født som mester født som helt å neida det er ingen……..

Det er kanskje grunnen til at jeg ikke har løpt New York maraton, jeg gidder nemlig ikke å trene meg opp. Jeg kunne kanskje også påstå at jeg ikke løper maraton, fordi jeg har operert ryggen. Det er sant jeg har operert ryggen, men det hadde selvsagt ikke betydd noen ting hvis jeg hadde bestemt meg.

Problemet med å si dette er at det er en løgn. Lyge skal vi ikke. Men hvis jeg hadde fortalt denne løgnen mange nok ganger, kunne det ha blitt en livsløgn. Et er noe rart med livsløgnene våre, vi tror dem selv helt ukritisk. Disse løgnene påvirker våre valg, men også synet på oss selv. Det som er skummelt med livsløgnene er at de ofte begrenser oss. Men de kan også berike våre liv. Var det ikke Pippi som sa: ”Jeg har ikke gjort det før, men jeg greier det helt sikkert”.

Jeg tror min Farmor hadde rett, at en kan gjennomføre alt bare en øver og trener på det. For eksempel må jeg trene skikkelig hvis jeg skal greie å løpe New York maraton.

Derfor er det viktig at ikke teite ideer og livsløgner begrenser våre liv. Det å ikke se begrensningene, men å ta utfordringene. Her har vi altså tre muligheter: Valg, valg og valg. Nå vil jeg bare nevne Satre som mente vi var dømt til å være frie, og at i alle gjør valg som påvirker våre liv.

I dag vil jeg at vi skal gå ut i verden med en holdning at vi greier at bare vi trener og tar tiden til hjelp. Klart vi kan, vi greier det helt sikkert.
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar