søndag 27. desember 2015

Mine spådommer for 20162016 vil være et år som vi i Norge vil huske som et år der arbeidsledighetene vil bli høy, spesielt vil arbeidsledigheten vil spesielt ramme de mannsdominerte fagarbeider yrkene.  

Det vil gå inflasjon i de kreative hobbyene, men det meste er bare reproduksjon. Alle vil være med på denne kreative bølgen, med fargelegging, strikking, legobygging, interiør/møbeltapetsering, smykkelaging, kakebaking og sying. Det vil bli trendy å dyrke egen mat, og da snakker jeg ikke bare om å ha en basilikumplante i vinduet. Vi vil selvsagt legge alle våre kreative ideer ut på sosialemedier.  

Internasjonalt vil vi også begynne å tenke grønnere og ha mer fokus på grønne verdier, og det vil bli trendy å tenke grønt, men også feministisk. Kveldsåpne barnehager vil bli en selvfølge i løpet at året.  
Det vil også dukke opp en ny bølge av økologisk selvberging, og det vil bli opprettet eller vil det planlegges flere økolandsbyer over hele landet. Det vil bli populært å bosette i disse økolandsbyene, som vil selvsagt ligge nærme de største byene. De mest trendy av oss vil kle oss i økologiske klær, og en vil kunne se et «klasseskille» mellom de som går i økologiske klær og som er opptatt av miljø og de som ikke bryr seg.  

Internasjonalt vil det blir noen terrorhandlinger, men disse vil først og fremst skje i de største byene, men vi vil oppleve en økt terrorfrykt som vil true demokratiet. Europa vil stenge grensene, og det vil bli vanskeligere å komme seg til Europa. Samtidig vil flere europeer være med på å smugle flykninger til Europa, og dette gjøres av idealisme og ikke av profitt tenkning. Men det vil også bli en økt nasjonalisme i Europa, og vi kommer til å godta en del av deres argumentasjon, derfor blir det viktig å øke kunnskapen om kommunikasjon, slik at vi ikke godtar argumentasjon som er ond og vil ødelegge andre mennesker. 

 For min del vi 2016 bli et godt år, med mye jobbing og mye kos med familien. Hverdagen min vil selvsagt forandre seg litt i løpet av året, og jeg vil få følelsen av å være i bevegelse og utvikling. I sommer vil nok vi slå rekorden med turer til Mikkelsparken. Vi kommer høg sannsynligvis reise en eller to turer til utlandet, og en tur til Lier.  Vesle jenta min skal begynne på skolen, og jeg tror hun vil trives på skolen. 

Tradisjonelt vil jeg spå litt om kongefamilien tilslutt. Vi vil oppleve minst en skilsmisse i den europeiskkonkefamilien i 2016, men vår konge og dronning vil ikke skille seg. Det vil selvsagt være en del kritikk av kongehuset i løpet av 2016, dette kritikken vil ikke ramme dronningen og kongen.  De vil nemlig øke sin popularitet i løpet av året, spesielt dronningen.   

2 kommentarer:

 1. Hei Aase og Godt Nytt År.
  Leste ditt innlegg her og du har sikkert rett i dine spådommer, dessverre også de som er mindre ønskelige.
  Jeg håper virkelig at vi alle blir mye mer miljøbevisste. Vi behøver å oppdatere våre kunnskaper kontinuerlig mht medmennesker på flukt, stoppe at fremmedhatet vokser bassert på skremselspropaganda, og få noe mer realitetsorientering (det skyldes i det store og hele tvang ikke valg, ingen tar frivillig turen over middelhavet i en synkeferdig båt, med livet som innsats, for deretter å bo i overfylte leirer med null sanitærforhold og møtes av piggtrådgjerder og pansret politi...for ikke å nevne alle som aldri når Europa, og selv om de gjør det så er det liten sjanse for at de får bli Og/eller få det så mye bedre. Likevel kommer de, så det er vel en god indikasjon på hva de reiser/flykter fra.) Ja, de må bygge opp igjen sitt land, men først må bombene slutte å pulverisere det lille de hadde fra før,de kan ikke stå der og kaste stein på tanks og jagerfly eller bøye knær for IS i redsel om å miste hodet. Skal de slåss må de organiseres, samles og støttes fra verdenssamfunnet slik at det blir fred..Skjønt fred er svært ubeleilig for verdens største industri, våpenindustrien.... "Peace? Oh no thanks! Lets go pick a fight so we cab sell our weapons and get some more oil..."
  Krig handler alltid om ressurser, men religion er et svært så effektiv virkemiddel for å skape splid og krig. Alltid noen som tjener på krig." Jeg er utdannet sosialantropolog, har 3 semester med psykologi og har historie som en stor interesse ved siden av. er selv flerkulturell og snakker flere språk og dermed jobber jeg med innvandrere, asylsøkere og flyktninger. Primært er min jobb å informere de som ikke får bli om plikter og rettigheter, og ikke minst muligheter for retur til hjemland. Ikke alltid så hyggelig men de aller fleste som ankommer får faktisk ikke bli.
  De som måtte ønske mer info,, korrekt info, FAKTA, istedenfor all propagande og fremmedhat fremmende idioti på nettet kan gå in på IOM sine sider og de kan også lese Brockman rapporten mht positivt og negativ ved innvandring.
  Ellers, kjære Aase, fortsett å skrive, jeg skal iallefall fortsette å lese. Håper vi sees i løpet av 2016.
  Klemmer Marina.

  SvarSlett
 2. Vi husker alle Jens Stoltenberg sine ord med at vi skal møte terroren med åpenhet og kjærlighet, det som jeg dessverre tror skjer nå er at vi møter terroren med redsel, og redde mennesker gjør dumme ting. Det er viktig at vi greier å se ulikheten mellom tro og terrorister. Da jeg vokste opp var vi alle redde for russerne, selv om Russland er det eneste landet som vi grenser til som vi ikke har vært i krig med og russerne befridde jo Finnmark under krigen. Vi hadde ingen grunn til å være redde, men det var fordommer og propaganda som gjorde oss redde og dumme. Jeg husker en gang da jeg påpekte på skolen at russerne var mennesker, og sikkert ikke interessert i atomkrig, da lo alle av meg. Som voksen har jeg vært i Russland og har flere russiske venner som jeg faktisk bryr meg om. Det som skjer nå er at vi vil leve i en orden verden, og vi forstår veden i svart/hvit, vi/dem. Vi er de snille, og de andre er terroristene, men vi alle er mennesker. De andre er selvsagt ikke noe mer interessert i å leve i krig enn det vi er. Det er klart når vi reagerer med redsel og sinne reagerer vi akkurat slik terrorister vil vi skal reagere. Det er klart alle terrorister sine våte drømmer. Beklageligvis tror jeg at det vil skje nye terrorhandlinger, og vi vil ikke reagere på den klokeste måten, med kjærlighet og åpenhet.

  SvarSlett