søndag 16. oktober 2011

Den vakreste gaven en kan gi til sin nyfødte

Vi må alle ta valg, å velge for ufødtebarn er vanskelig. Spesielt vanskelig blir det når en mangler informasjon. Jeg husker når vi ventet vår eldstedatter, diskuterte vi å ta vare på stamcellene hennes. Problemet var å få den informasjonen vi trengte for å ta et kvalifisert valg. Som foreldre ønsket vi bare å gjøre det beste for våre barn.

Vi søkte informasjon   blant annet hos jordmødre og av leger, og vi følte at vi fikk diffuse svar. Jeg fikk faktisk følelsen av at de manglet fakta om dette tema. En kan selvsagt stille seg spørsmål ikke dette er kunnskaper autoriserte helsearbeidere bør ha, hvis de mangler denne kunnskapen bør de skaffe seg denne. De har tross alt et informasjonsansvar ovenfor sine pasienter.

Tiden gikk, og selvsagt tok vi kontakt med  Cryo-save , dette er et firma som tar stamcellene ved fødsel. Her fikk jeg faktisk en del informasjon om bruk av stamceller ved behandling hva alvorlige sykdommer.

Det jeg savner er informasjon til gravide, og til allmennheten, om den nytten våre barn kan få ved at vi som foreldre har tatt valget for våre barn. Jeg forstår ikke at ikke alle har rett på en nøytral informasjon, slik at alle foreldre kan ta valget for sine barn. Nå er det basert på en blanding av flaks og kunnskap om foreldre velger å ta stamcellene til sine kommende barn.

Et problem med å bestemme seg for å ta stamcellene er selvsagt det økonomiske, det er nemlig ikke billig. For meg personlig er helsen til mine barn viktigere enn statussymboler. Derfor har jeg blant annet valgt å bruke pengene mine på å ta vare på stamcellene til barna, enn å kjøpe for eksempel nytt kjøkken. , noe som vi faktisk har behov for.

Jeg undrer meg på om vi vil i framtiden ha et helseklasseskilde mellom de som har foreldre som valgte å ta vare på stamcellene, og de som ikke har hatt kunnskapen eller tatt seg råd til å ta vare på stamcellene.

Jeg har fortalt mange om det valget vi tok, og tante av meg reagerte med å si:  ”Det er den vakreste gaven en kan gi til sin nyfødte”

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar