søndag 16. oktober 2011

Den vakreste gaven en kan gi til sin nyfødte

Vi må alle ta valg, å velge for ufødtebarn er vanskelig. Spesielt vanskelig blir det når en mangler informasjon. Jeg husker når vi ventet vår eldstedatter, diskuterte vi å ta vare på stamcellene hennes. Problemet var å få den informasjonen vi trengte for å ta et kvalifisert valg. Som foreldre ønsket vi bare å gjøre det beste for våre barn.

Vi søkte informasjon   blant annet hos jordmødre og av leger, og vi følte at vi fikk diffuse svar. Jeg fikk faktisk følelsen av at de manglet fakta om dette tema. En kan selvsagt stille seg spørsmål ikke dette er kunnskaper autoriserte helsearbeidere bør ha, hvis de mangler denne kunnskapen bør de skaffe seg denne. De har tross alt et informasjonsansvar ovenfor sine pasienter.

Tiden gikk, og selvsagt tok vi kontakt med  Cryo-save , dette er et firma som tar stamcellene ved fødsel. Her fikk jeg faktisk en del informasjon om bruk av stamceller ved behandling hva alvorlige sykdommer.

Det jeg savner er informasjon til gravide, og til allmennheten, om den nytten våre barn kan få ved at vi som foreldre har tatt valget for våre barn. Jeg forstår ikke at ikke alle har rett på en nøytral informasjon, slik at alle foreldre kan ta valget for sine barn. Nå er det basert på en blanding av flaks og kunnskap om foreldre velger å ta stamcellene til sine kommende barn.

Et problem med å bestemme seg for å ta stamcellene er selvsagt det økonomiske, det er nemlig ikke billig. For meg personlig er helsen til mine barn viktigere enn statussymboler. Derfor har jeg blant annet valgt å bruke pengene mine på å ta vare på stamcellene til barna, enn å kjøpe for eksempel nytt kjøkken. , noe som vi faktisk har behov for.

Jeg undrer meg på om vi vil i framtiden ha et helseklasseskilde mellom de som har foreldre som valgte å ta vare på stamcellene, og de som ikke har hatt kunnskapen eller tatt seg råd til å ta vare på stamcellene.

Jeg har fortalt mange om det valget vi tok, og tante av meg reagerte med å si:  ”Det er den vakreste gaven en kan gi til sin nyfødte”

Flinkiser på Facebook

Jeg var inne på facebook i dag, det som slo meg i dag er hvor utrolig flinke og sosiale alle er.  Det kan virke som at alle er så veldig aktive, med sosiale aktiviteter, men allikevel har en altså tid til å være på facebook.

Facebook er et fantastisk medium, der alle er venner med alle. Akkurat dette liker jeg med facebook.

Tilbake til oss som flikiser.  For noen år siden  kunne en se statuen  gjennom hus, bil osv. nå derimot skal vi i tillegg til dette være aktive på alle mulige fonter. Det holder ikke å si at i dag gikk jeg på tryne. Nei, det velger vi bevisst å ikke skrive om. Siden vi skaper oss gjennom de sosialemediene er det viktig å framstå som en vellykket på alle fronter. Det verste er når 40 åringer er mer sosiale og festene, enn 18 åringer, samtidig greier de også å ta eksamen i alt mulig,  trene hver dag, i tillegg greier de å føle opp ungene og delta alle mulige unge aktiviteter og selvsagt har en spennende jobber med mye reising .

Klart det å gøy å fortelle alle hvor flinke vi til en hver tid er. Det mest fantastiske er at vi kan leve på livsløgnen  om våre fantastiske liv. Der kan vi dyrke og skape vår  livsløgn, å få et spennende liv.  Uansette er livsløgnen viktig i våre liv, det er faktisk noe av det som gir gnisten i hverdagen.

Kanskje ikke det er så ille at vi alle blir fantastiske på facebook, der kan vi leve våre små liv samtidig som vi kan føle oss dronninger og konger. Vi alle blir finke på facebook, er ikke dette fantastisk.