lørdag 2. november 2013

Sannheten og kjærligheten til sannheten er de sterkeste våpnene vi harDen beste måten å ufarliggjøre være svakheter er åpenhet. Når vi åpner oss forsviner det farlige, og en framstår som en sterk person. Et menneske er alltid mer enn det en for øye på, de aller fleste mennesker er kompliserte, når enn kommer dem nære nok.

Personlig blir jeg veldig betatt av mennesker som viser svakhet, men samtidig viser de hvor sterke personligheter de er. Derimot de som prøver å stå fram som sterke, tror jeg sjelden på.

De sosiale mediene, for eksempel Facebook , har gjort at vi deler mer om oss selv. Jeg føler ikke at vi blir noe svakere mennesker av at flere vet litt mer om oss. Det er ikke bare det vi skriver som forteller mye om oss, men også hvilke grupper vi liker, bilder og musikken vi deler. Faktisk tror jeg at dette forteller mer om oss, enn de statusene vi skriver.

I januar 2007 ble vi alle kjent med WikiLeaks, en organisasjon som offentliggjør dokumenter fra maktinnehaverne. Dermed prøver de å gjøre verden til å bli noe mer åpen. Dette reagerer maktinnehaverne sterkt på. Siden denne åpenheten viser sannheten , og sannheten er nødvendigvis ikke alltid like vakker, men viser deres sanne ansikt.

Det er nemlig ikke vanskelig å forholde seg til det er vet, men det vanskelige er å forholde seg til det en ikke vet.  Dermed vil det alltid være bedre å leve et åpent og gjennomsiktig samfunn, enn et samfunn som bygger på hemmeligheter, og med dette kommer løgnen inn. Med  å forteller sannheten ufarliggjør vi det meste, og vi vil utvikle et samfunn med full åpenhet. Dermed blir sannheten og kjærligheten til sannheten til de sterkeste våpnene vi har, for å utvikle en bedre verden.