onsdag 13. februar 2013

Ingenting er som å reise i den blåtimen:Sitter her på båten, og bare koser meg. Koser meg gjennom vårt vakre fylke, og tenker på at all denne naturen som vi ser som selvsagt, er ikke like selvsagt. Ingenting er som å reise med båt i den blåtimen. Jeg håper at vi alle kan se verdiene i dette vakre landskapet. En kyniker er han som kan prisen av alt, men ikke verdien av noe. Ja, jeg er heldig som har muligheten til denne terapituren, noen ganger i uka. Her er det ingen som bryr seg om hvem du er eller hva du gjør. En kan bare sitte her og ikke gjøre noe. Livet er herlig, for oss som kan bare sitte på båten å gjøre ingenting. Dette er jo min terapitime i hverdagen, og det krever ingenting av meg.

Livet kan være ganske kreverne, og vi vet at vi må mestre hverdagen. Noen ganger føler vi at vi ikke mester, og ikke har tid til noen ting.  Livet kan være vanskelig, og det er nok av de med god vilje som kommer med forenklete løsninger. Men livet består ikke av de enkle løsningene, og det er sjelden at bare er et svar. Det å kunne se ulike løsninger på utfordringene i hverdagen kan  være det mest utfordrende. Noen ganger må vi jobbe med oss selv, vi utvikler oss som mennesker. Andre ganger kan livet kreve oss til å lære, og lærdom er aldri unødvendig.

Men tilbake igjen til båten, her reiser jeg på den samme leia som våre vikinger reiste, da de skulle ut på viking. Denne leia, har så utrolig mye historie, og en blir undrende med tanke på alt som har hendt på denne leia. Hvis Kong Neptun kunne fortalt meg noen av de små historiene som har skjedd på denne leia, jeg tror at disse historiene ville ha innehold mye levd liv. Livet er dessverre ikke bare vakkert, men det er det også.

Jeg som mor vil aldri kunne si til mine barn at livene deres skal bli problemfrie, men jeg håper de for innholdsrike liv. Liv som kan bestå av mestring, glede og utfordringer. Livene deres vil noen ganger være lette å leve, og andre ganger vil de ha det vanskelig.  

Dette er slike merkelige tanker en gjør seg når en sitter på båten, og gjør ingenting. Livet reiser forbi, og jeg bare sitter her og gjør ingenting. Det er nemlig rene terapien og reise med båten mellom Bergen og Rosendal i den blåtimen.