lørdag 27. juli 2013

Vi lever her og nå:


Livet kan være herlig. I dag våknet jeg tidlig, og jeg har fått brukt tiden til kvalitetstid med minsten. Vi har spist, lekt og hatt det moro sammen. Det skal så lite til for å oppleve et gyldenøyeblikk. Dette gyldenøyeblikk gir energi til å greie hverdagens irritasjonsmomenter. Det er klart at det er mange mulige irritasjonsmomenter i hverdagen.

Kanskje vi burde vært flinkere i hverdagen å overse alle irritasjonsmomenter. Irritasjonsmomenter er som alt annen, noe en selv velger.  Vi tror at det er andre som skaper vår irritasjon, men irritasjon er noe som skjer inni oss, og noe vi selv kan styre. Jeg gidder ikke å ikke få sove om nettene for de andre mennesker er teite.

Nei, derfor er det viktig å ikke la irritasjonen ta overhånd, men bli flinkere til å drite oppi andre sin oppførsel. Noen ganger føler jeg at det kan være viktig å bli flinkere til å ikke bry seg. Selv om en føler at relasjonene ikke fungerer, er relasjoner noe som er relasjonelt, og dermed er det kanskje ikke bare min skyld når jeg føler at ikke forhold fungerer.  

Den uka vi skal inni nå er planen å drite opp i alt som kan irritere meg, og satse på de viktige tingene.    De tingene jeg selv kan regulere, og som jeg selv kan gjøre noe med.  Planen min for å komme meg igjennom neste uke er da:
  •  Jeg skal være god humør
  • Jeg skal ta mer ansvar for min egen tid
  • Jeg skal gjøre ca 30% nyttige og fornuftige ting, og ca 70% unyttige ting 
  •  Jeg skal  ha det moro, spesielt sammen med barna mine
  • Jeg skal oppservere andre, uten å tolke dem
I dag på en søndag sto jeg opp med minsten klokken 05:30, og treåringen min læret meg hvor viktig det er at vi lever i nået. Det er nået vi kan gjøre noe med, fortid er fortid, og fremtid er fremtid. Men det er nå vi lever, og det er dette som er viktig. Planene min er å slutte å irritere meg over fortiden, og slutte å bekymre meg over framtiden.