fredag 16. desember 2011

Snart jul:

Nå er det snart jul, og det skal bli deilig med juleferie. Jeg er så heldig at jeg har lang juleferie. Den skal jeg bruke til å kose meg sammen med min familie. Det er viktig at vi viser aktelse for alle i jula, og viser alle den respekten de fortjener. Selv om svoren på juleribba ikke er sprø, bør en vise takknemlighet ovenfor dem som har gjort sitt beste med maten. Selv om det er bare våres nærmeste skal de ha den respekten de fortjener.  Jeg tror at mange ville fått en bedre jul hvis familiemedlemmer viste de den aktelsen som alle fortjener.
I jula skal jeg reise sammen med barna til Sotra, der jeg skal feire jul etter østlandske juletradisjoner. Det er noe merkelig hvor ulike tradisjoner en har i de ulike landsdelene. Men det er noe med jula, vi liker best de tradisjonene vi er oppvokst med.
Det jeg gleder meg mest denne jula er å se fjeset på treåringen når morfaren kommer utkledd som julenisse. Det å oppleve at det er sant at julenissen kommer til snille barn, dette øyeblikket tror jeg er helt spesielt for småbarn. 
I min familie har jula ikke noe kristent innhold, dette kommer av at vi har ulike syn på kristendommen i den nærmeste familien. Dette handler om å vise hverandre aktelse, det å kunne godta at vi har forskjellige livssyn. Jeg mener at dette er noe av det viktigste i mellommenneskelige forhold.   Det er vel noe av det som er grunnen til mange konflikter, manglene aktelse for ulike synspunkter og andre personer.
Derfor håper jeg at vi alle denne jula prøver å vise hverandre den respekt og aktelse, vi glemmer å gi hverandre i en travel hverdag. Der vi til stadighet utvikler nye mål som igjen bidrar til at vi glemmer våre nærmeste behov.
Tilslutt vil jeg bare si: Nå er det heldigvis jul igjen :)