søndag 19. mars 2017

Om 10 år hopper jeg trampolineVi alle planlegger vår framtid, og vi har alltid en fantasi over hva framtiden er. Når en er på jobbintervju, og en for spørsmål: Hva gjør du om 10 år? Da har jeg mest lyst å svare at hvordan skal jeg vite det, jeg vil ikke en gang vite det. Hvis jeg hadde blitt spurt det for 10 år siden, ville jeg sannsynligvis trodd at mitt liv skulle bli helt ulik enn det jeg lever i dag. De siste 10 årene har stort sett vært en serie med opp og ned turer, men hovedsakelig vet jeg at jeg har levet.  Jeg vet at de neste 10 årene vil nok også være en serie av opp og nedturer, men jeg håper selvsagt på flest oppturer.

Mye har forandret seg på 10 år, faktisk spiser vi ikke den samme maten og jeg har et helt ulikt liv, enn jeg hadde for 10 år siden. Jeg mange flere studiepoeng, og jeg sitter mye mer foran datamaskinen, og sosiale medier har blitt en mye større del av livet mitt. Jeg har hatt ulike jobber, og blitt kjent med mange hyggelige mennesker, mange av den har jeg blitt veldig glad i. Men den største forandringen er at jeg har fått barn.

Dessverre kom vi til verden uten sikkerhetsnett. Dermed vet vi ikke hvordan vår framtid kommer til å bli. Sannsynligvis vil mitt liv være ha noen fellesnevnere til mitt liv i dag om 10 år. Blant annet er  vil jeg tro at jeg fremdeles bor i Norge, men de fleste syriske flykninger trodde nok for10 år siden at de ville bo i Syria for 10 år siden. 

Siden vi ikke vet hva som skjer de neste 10 årene, vet vi ikke om vi kan bli flykninger om 10 år. Hvordan vil vi da bli behandlet? Dette er en av grunnene til at jeg mener at vi bør ha en human asyl og flykning behandling. Derfor er det viktig hvordan vi behandler de som kommer til kongeriket, neste gang er det vi som treger hjelp. 

Min mor var faktisk flykning under krigen, da bodde de i Sverige. Min bestemor var ikke noe særlig begeistret får svensker etter krigen. Jeg tror ikke at de fikk så mange svenskevenner, men nå ville jo bare de tilbake til Norge, så jeg tror ikke de la noe særlig energi for å få svenskevenner.

Hva gjør jeg om 10 år? Kanskje er jeg død, mulig jeg stiller som president kandidat i Norge, men om 10 år hopper jeg sannsynligvis trampoline.