søndag 5. august 2018

Det er så mye jeg ikke forstår


Det er så utrolig mye jeg ikke forstår, som for eksempel hvordan det skal være nødvendig å skyte en gutt på 20 år som alle kan se er utviklingshemmet. Jeg forstår ikke hvorfor det var nødvendig å skyte ham tre ganger i magen, det burde hold med en gang. Jeg forstår ikke hvordan utdannete politifolk, kan skyte dette 20 åringen. Jeg forstår ikke at politifolk vil være bevæpnet, når dette kan gjøre dem til drapsmenn. Jeg forstår heller ikke hvordan et bevæpnet politi kan gjøre samfunnet mer varmere. 

Jeg forstår ikke at politi kan være for bevæpning når dette ville være med på at forbryterne også ville være mer bevæpnet. Det er klart at hvis politiet går med våpen, vil det føre til et samfunn der det er akseptert at noen av oss går rundt med våpen. Dette kan igjen føre til  at det blir mer våpen, og med våpen mener jeg selvsagt pistoler og revolvere, som kun er laget for å skyte mennesker. Ingen bruker pistoler når de gjør på jakt. 

Jeg håper at drapet på Eric vil føre til en ny debatt om politiet og våpen, og drapet på denne  gutten viser at de tydeligvis ikke greier å bedømme situasjonen. 

Jeg forstår at politifolk kan bli redde, og denne redselen kan føre til drap på en utviklingshemmet gutt som hadde var like moden som en 3 åring, men i en 20 års kropp. Jeg forstår også hvis en er vant til et tøft miljø påvirker det hvordan en oppfatter virkeligheten.

Dessverre  tok disse politifolkene som inderlig feil, og disse politifolkene så sikkert ikke hvem de drepte. En drapsmann er en drapsmann selv om en bærer en uniform eller ei.  
Kjære Eric du hadde mange år igjen å leve med god livskvalitet, men denne natta tok samfunnets voktere livet ditt i noe som helt sikkert var en mistolkning og du fikk en hard straff for å stikke av om denne natta. Feil mann på feilt sted, og en gruppe med redde politier. 

Det er ikke et slik samfunn vi ønsker her i Norge, og dette viser hvor farlig det er å gi mennesker våpen. Husk det er mennesker som dreper ikke våpenet.