torsdag 2. februar 2017

Etnisk nordmann – JEG???Når jeg ser meg selv i speilet vet jeg at jeg er et resultat av alle mine slektsledd. Mine forfedre hadde gode gener til å overleve, akkurat som alle andres forfedre.

Jeg ser en person som ser europeisk ut, og det er fordi jeg er europeer. Mine forfedre gikk sine barnesko i flere ulike europeiskeland. På grunn av tilfeldigheter ble det nettopp meg som ble resultatet.

Når jeg ser på etternavnene som er i min famille er de heller ikke spesielt norske. Jeg heter Rosenvold som er dansk. Andre navn i nedstigende familie er: Karila/Kaski som er finske navn og Zimmermann/ Zwilgmeyer som er tyske navn. Dette kan jo tyde på at min familie er ikke 100% norsk. Heldigvis heter jeg Aase som tyder på at jeg er norsk.
'
'Jeg leser at Asle Toje mener at etiske nordmenn vil bli en minoritet i Norge i framtiden, personlig tror jeg at det er ingen som er 100% nordmenn. Spesielt ikke oss som kommer fra kyst Norge. Meste parten av oss gode nordmenn er fra kyst Norge. Norge er et land med lang kyststripe, og meste parten av våre forfedre levde av havet. Mange av de reiste i utenriks, og mange sjøfolk kom til Norge.

Jeg vet ikke hva det vil si å være etnisk norsk, men jeg vet at jeg er norsk. Jeg er norsk, europeer og verdensborger. Selvsagt kan jeg også kalle meg for kvensk, og det gjør jeg. Jeg ser nemlig ikke noe problem å være både norsk og kvens samtidig. Men jeg er faktisk glad for jeg ikke er 100% etnisk norsk, for da har det kommet nye gener til, og alle disse genene har vært med på å gjøre meg til meg.