lørdag 2. mai 2015

Kjære AnnikaPippi sin kjære venninne som er den flinke, omtenksomme og skikkelige. Det er klart du kunne
 aldri bli som Pippi. Pippi som levde et fritt og som hadde superhelt evner. Hun som kunne løfte hester og hadde en mengde gullpenger. Du derimot var bare snill pike, og ble framstilt som den konservative, regelrytter og uten superhelt evner.

Men du hadde verken en pappa som var negerkonge eller en mamma som var engel i himmelen, derimot hadde du en mamma og pappa som var hos deg og som var glad i deg. Dette er superhelt krefter som er bedre enn muskler og penger.

Jeg er usikker på hva som skjedde med Pippi da hun ble voksen, men jeg regner med at hun gjerne fikk noen barn, gjerne med ulike fedre.  Det kan godt hende at hun gikk ut og inn av psykiatrien med diffuse diagnoser.   

Du derimot gikk det bra med. Du tok en praktisk utdannelse, og fikk deg en god og sikker jobb i det offentlige. Klart du ble gift med en snill mann som hadde en lederstilling i et stort privat firma, dere fikk to barn sammen, Anna og Anton.  Dere lever i noe utenfor en stor by, dere snakker om å selge huset, for å kjøpe en praktisk leielighet i byen. Men dere vet at dette blir nok det ingenting av. Dere lever et lykkelig og fornuftig liv sammen, noen ganger kan det bli noe kjedelig, men det er greid nok.  

Da du ble 40 år tok du masteren din i filosofi, og du begynte å jobbe som praktisk filosof, ved siden av din mellomlederstilling i det offentlige.

Du ble en vinner i livet Annika, du gikk fra å være snill pike, til å være en dyktig kvinne, men samtidig hadde du en drivkraft inni deg som du læret av Pippi eller som du fikk siden du overlevde med Pippi.

Dine barn og barnebarn elsker historiene om Pippi som du og Tommy forteller, selv om de ikke tror på historiene later de som de tror på disse historiene.   

Det har også gått bra med din bror Tommy, men han greide ikke å ha et kjærlighetsforhold til Pippi. Han er nå gift med en søt kone, og jobber som håndverker, men drømmer om Pippi i hverdagen.  Han heldigvis er klok nok til at dette bare blir en drøm.

Jeg tror ikke dere har noe spesiell kontakt med Pippi, kanskje dere er facebookvenner, tiden begrenser vennskap. Dere har jo 1000 ting og tang å holde styr på i hverdagen.

Jeg tror du har et godt liv som du trives i Annika, noe dårlig samvittighet har du ovenfor Pippi, men det greier du å leve med.