onsdag 25. desember 2013

Mine spådommer for 20142014 kommer til å bli et flott år for meg personlig. Jeg kommer til å bli lettere i sinnet enn det jeg var i 2013. Livet kommer til å gå greid. Noe  av svartsinnet fra 2013 vil jeg nok ta med meg, men dette tror jeg skal gå fort over.

Jeg kommer til å bygge relasjoner til andre mennesker,  noen av disse kommer til å bety mye for meg.  Disse relasjonene vil skje i jobbsammenheng, men de vil også påvirke meg som person. 

Jeg er usikker på hvor jeg vil jobbe på slutten av 2014, enten vil jeg gå tilbake til min gamle jobb, jobbe der jeg er nå eller jobber jeg med noe helt annet. Det eneste jeg vet er at det vil skje en forandring.

Det som er sikkert er at eldste datteren min kommer til å begynne på skolen, og dette vil hun oppleve som en enorm opptur, men hun vil nok også ha noen nedlag. 

Det er lite sannsynlig at min søster  vil bytte jobb, men det er faktisk noe muligheter for at det venter henne nye muligheter i løpet av 2014. 

Vi vil merke at vi har fått ny regjering, privat vil vi merke det med økte barnehagepriser  og vi vil få ubetydelige skatteletter. Flere kommer til å velge muligheten for kontantstøtte, og dette vil gå utover barn fra mindre resursfamilier. 

I den vestlige verden vil det vokse fram en bevegelse med null shopping,  og mindre forbruk. Det å ha en nøkternstrandert  vil vokse fram som idealet. Dette vil dessverre dill/dall-, kles- og skobutikker merke. 

Regjeringen vil stramme inn på anbudsreglene, og kutte ut smutthullet i anbudsreglene, når det gjelder helse. Det vil heller ikke være mulig å prioritere de offentlige aktørene.   Dermed blir anbudsreglene mer rettferdige.

I verden vil vi dessverre oppleve et urolig år, og vi vil oppleve en del kriger. Disse krigene dreier seg først og fremst om religion,  vi vil se en oppblomstring av ekstreme troende av ulike religioner, og dette vil påvirke medlemstallet i Humanetisk forbund.   

Pave Frans vil framstå som en modig pave, og komme med budskapet om mindre egoisme og mindre forskjeller i verden. Han vil også stå fram som en pave med det som jeg vil kalle for kristne grunnverdier.

Jeg holdt på å glemme å spå noe om de konglig, det kommer til å skje en kjempe skandale i et av de europeiske kongehusene, og dette vil få fart i debatten om republikk. Jeg håper at når 2015 kommer, bor jeg i republikken Norge, men dette tviler jeg på.