søndag 24. mars 2013

Dette skal bli en fantastisk dag


Jeg skal fokusere over det som er bra, og overse det som er mindre bra.  At jeg måtte stå opp klokken 06:00 på en søndag, er jo bare en fordel. Lammelåret i ovnen klokken 07:00, og nå skal det stå steike på lav temperatur resten av dagen. Jeg gleder meg til middag.  Ingenting er som å ha et lite nurk tett inn til seg, og prøve å skape en god dag for dette lille nurket. De beste tingene med livet er gratis, og de enkle tingene er ofte de beste. Noen ganger tror jeg at jeg er en av verdens heldigste.

Jeg er født inn i en verden, der det er ulik fordeling mellom rike og fattige, og jeg ble født i den rikeste delen.  Jeg tror ikke at mine barn vil oppleve krig i deres barndom, jeg har heller aldri opplevd å bo i et krigsrammet land. Så den frykten som krig skaper kjenner jeg heldigvis ikke til. Jo, vi har det godt her i dette lille landet oppe i nord.

Da jeg var liten trodde vi at det skulle bli krig, atomkrig, og da var alt endelig. Jeg voksete opp i den kalde krigen, og vi var redde for krig. Alle trodde at det kom til å bli krig. Vår tro på krig var et resultat av det Europa vi vokste opp i. Siden vi mennesker er fantastiske tok heldigvis den kalde krigen slutt, og jeg tror ikke at barn som vokser opp i dag har denne frykten. Frykten for oss mennesker til å gjøre utrolig dumme ting. Nå er vel det frykten får å ikke ha penger, det å være fattig, som er vår største frykt.  

 Det er klart jeg har opplevd å hatt ekstremt lite penger. Men jeg er født optimistisk, så lenge jeg overlevde det, visste jeg at alt kom til å bli bedre. Vi alle opplever ulike epoker i livet, og nå tror jeg at jeg lever den epoken, jeg kommer til å minnes som en av mine mest lykkelige. Sannheten er at jeg ser meg sjelden tilbake, tenker bare på framtiden. Det er jo den en kan gjøre noe med.  

Jeg tror at vi alle har mye å være glade for, og det å leve kan være herlig.  Det er godt å nyte det som kan nytes her i livet. Jeg tror at hvis en kan ta vare på disse øyeblikkene av lykke, er med på å gjøre oss sterkere slik at vi greier utfordringene bedre. Jeg tror det er medgang som gjør en sterk, og noen ganger trenger en å være sterk.

Vi alle har hatt utfordringer i livet, og noen har flere utfordringer enn andre. Jeg har stor respekt for alle som sliter i hverdagen, og vet at det kan føles som at verden går imot en. Det er ingen lette løsninger på hverdagens problemer, men noen ganger må en bare bite tennene sammen, og prøve å gjøre det beste utav hverdagens utfordringer. Vi må alle prøve å hjelpe dem som har det vanskelig, neste gang kan det være meg som oppleverer noe jeg helst vil være for uten.