tirsdag 22. november 2011

Republikanernes vanskelige kår i Norge:

 De fleste som kjenner meg godt vet at jeg er republikaner, og mener at vi bør sette lille Prinsesse Ingrid Aleksandra fri. Jeg ønsker av hele mitt hjerte at denne lille piken skal kunne ha fritt valg av tro, kjæreste, jobb og valg av eget liv. Kort sagt de samme rettighetene som alle borgere av kongerike Norge har, og ikke minst gjelder menneskerettighetene for henne også.  Eller er det slik at hvis en er født kongelig gjelder ikke menneskerettighetene?
Det å være republikaner i dette landet er vanskelig fordi vi har et så utrolig flott kongehus, og spesielt kromprinsfamilien.  Vi vil aldri oppleve at vår konge eller kromprins blir oppservert på strippekubber, eller at de reiser til Baltikum på ”gutteturer” slik enkelte politikere gjør. Det hadde kanskje vært ennå morsommere hvis dronningen og kromprinsessen hadde blitt tatt på fresken med å kjøpe prostituerte i utlandet, men dessverre skjer ikke dette. Istedenfor reiser dronningen på turer i den norske fjellheimen, og kromprinsessen reiser sammen med sin familie på dannelsereiser rundt i hele verden.
Det nordiske og tyske skole systemet er bygget på ideen rundt at utdannelse skal gi en dannelsesprosses. Ergo det med dannelse ligger også i den norske folkesjelen, siden dette er noe som har vært med oss siden vi har vært små.
Den største skandalen som har vært rundt kromprinsen, har vært når han valgte selv en utrolig flott kvinne som han ville dele livet sitt med. Denne kvinnen av folke hadde en fortid, og et lite barn. Men etter at vi har blitt kjent med henne, må jeg bare si at hun er den perfekte kromprinsessen.   For eksempel  hennes årlige juleball, for rusbrukere og folk med psykiske problemer, tror ikke jeg er noe mediestrategi. Men noe hun selv vil gjøre, rett og slett fordi hun er slik.
Jeg kan også nevne kongefamilien etter 22.07.2011, der de gjorte en fantastisk jobb. Sjelden har nok en kongefamilie og en statsminister vært mer samkjørte. En skulle kanskje trodd at de hadde hatt samme taleskriver, men det verste er at jeg tror at kromprinsen ikke finner seg i å ikke påvirke egne taler.
Nei, kjære kongefamilie vi ønsker oss mer skandaler og rare uttaleser, slik at alle kan forstå at en må sette Ingrid Aleksandra fri og slik at det kunne vært lettere å være republikaner i kongerike Norge.