søndag 12. november 2017

De ti siste åreneJeg har alltid hatt en forestilling om hvordan livet mitt skal bli, og hvordan jeg vil leve for øyeblikket. I de ti siste årene har vært en tid med mye endring, men noe har jo vært stabilt.

I mitt liv er stabilitet viktig, jeg må ha kontroll og jeg vil gjerne føle at livet er trygt og godt, men samtidig vil jeg ha et moro liv med spenning og det utrygge. Selvsagt kan ikke livet i Norge der vi har velferdsstaten bli alt for utrygt. 

For ti år siden, hadde jeg det godt. Jeg var barnløs, og hadde stort sett ansvar for meg selv. Jeg hadde også en jobb som jeg trives i, men i året 2007 skjedde det mye. Jeg fikk ny jobb, ble ferdig med en mastergrad, jeg fikk meg en ny jobb, vi kjøpe oss hus og jeg ble gravid med mitt første barn. Jeg nå var jeg blitt voksen, og at det ikke kom til å skje noen særlige forandringer i livet mitt. Livet mitt forandret seg veldig i året 2007. 2007 vil alltid være et år som jeg vil tenke tilbake på som et godt år full av forandringer, når jeg husker tilbake på mitt liv er 2007 klart et av mine beste.

I disse ti årene har det skjedd utrolig mye artig: Jeg har nå to barn, jeg bor i samme hus,  jeg har en annen jobb, men jeg hatt andre jobber som jeg har lært utrolig mye av, jeg har lært meg å spille piano, jeg har tatt 265 studiepoeng, blant annet har jeg tatt bachelorgrad i pedagogikk og studiepoeng på PHD-nivå, jeg har vært veldig mye i Mikkelparken,  jeg jobber mer og mer som frilanser, og jeg har blitt kjent med utrolig mange nye mennesker, herlige mennesker. 

Livet går opp og ned, men det er jo det som gjør det spennende å være i live, det at alt betyr noe og at det er gjerne usikkerheten som gir livet mening.  Jeg har hatt mine nederlag i løpet av disse ti årene, men for en eller annen grunn har alt blitt mye bedre. Det som ikke knekker en, gjør en som kjent mye sterkere, men det er klart at det å ha noe stabilitet i livet gjør det lettere å takle motgang.
Jeg gleder meg til de neste 10 årene. Klart jeg lurer på hvem jeg er da, og om jeg har lært meg noe nytt og hva jeg jobber med.