onsdag 28. desember 2011

Årshoroskopene :


Leste diverse horoskoper i dag, og fant at 2012 kom til å bli det perfekte år.  Vel, vel det er kanskje ikke så vanskelig å spå, fordi vi som lever i dette lille landet, har det forbanna bra. Vi spiser mer enn det vi trenger, og faren for at vi skal spise oss i hjel er mye høgere enn at vi skal sulte oss i hjel.  

Det er noe rart med horoskop vi leser disse. Selv om all fornuft sier at det er bare tull. Allikevel leser vi disse, og tror på dem hvis de er positive.  Jeg må bare si det: Jeg elsker ukeblad årshoroskop.

Da jeg var liten hadde jeg en bok om årstidene der det gamle året var illustrert som en gammel mann, mens det nye året kom springene inn som en liten unge.  Det nye året kom med en forandring, og det er kanskje noe av det vi ønsker oss er forandring. Men hvorfor skal for eksempel jeg ønske meg forandring, jeg har jo det så velsignet godt. Kanskje det ligger i det å være menneske å alltid ønske seg noe bedre.

Jeg trodde en gang at jeg skulle slå meg til ro, og bare nyte livet. Det var bare noen eksamener jeg skulle greie, det var bare en mastergrad jeg skulle ta og det var bare noen barn jeg skulle føde. Så skulle jeg slappe av å kose meg resten av livet. Jeg vet ikke om jeg noen gang blir fredig med å utdanne meg, eller å jobbe for å få et bedre liv. Problemet er når en er slik som meg helt mål bevisstløs når det gjelder drømmejobben, men trives i den jobben jeg har.

Året 2011 var for meg et veldig nøytralt år, men for andre har nok dette vært deres mest forferdelige året som noen gang har vært. Jeg tenker på de som var på en øy i Tyrifjorden den 22.07.2011. Vår kjære statsminister viste oss alle hvor stor leder han er i denne tragedien, og sto fram som en flink og reflektert leder.  Jeg kan verken huske at synske eller årshoroskopene advarte oss mot denne tragedien.

Men nå vil jeg spå i noe av det som kommer til å skje i dette nye året:
  • Marianne skal bestå norsken
  • Caroline skal begynne på videregående
  • Hannah skal begynne å studere
  • Jeg skal begynne å studere eller tenke på å studere et  nytt fagområde
  • Jeg skal bekymre meg mye over bagateller 
  •   Det skal selvsagt bli fred i verden
  • Jeg skal smug lese alle ukeblad årshoroskopene for 2013