lørdag 31. januar 2015

Lykkejegerne:Hvordan bli den  personen jeg vil være? Vi drømmer statig vekk om å kunne bli den personen en vil være.  Bare jeg blir noe slakere , noe penere, bedre utdannelse, få en bedre jobb, bare jeg for med en bedre bolig, bil, båt osv.

Den kosmetiske industri og det blir mer og mer vanlig med kosmetiske operasjoner. Vi forholder oss til andre med våre fysiske kropper, som valgt utseende og ikke valgte utseende. Vi bedømmer hverandre i løpet av noen sekunder, hvordan en fungerer som person,  hvordan psyke en har, hvordan en funger i jobb osv.

Vi ser kosmetiske operasjoner som noe unaturlig, en kan si at kosmetiske operasjoner er en demokratisk måte å få bedre utsende. Ikke alle av oss er født pene. Når venner av meg sier til meg at de vil fikse på utseende ser jeg rart på dem, forfengelighet blir sett ned på.

Men når venner av meg sier de skal på en dannelse reise til India eller Sør Amerika, ser jeg beundrende på dem, og kjenner at jeg blir misunnelig.  Vi blir nye på grunn av nye opphevelser. Min gran gran gran tanten Dikken  Daae Zwilgmeyer skrev i en av sine bøker at noen kunne reise verden rundt å oppleve ingenting, andre kan sitte på trappen å oppleve alt. I vår tid er det viktigere hvor en reiser, enn hva en opplever. Men samtidig gir det status, å løpe på fjellet. Da viser vi at vi er nordmenn, som setter pris på det enkle og naturopplevelser. Ut på tur, aldri sur, i mitt tilfelle: Ut på tur, og potta sur.

Selvhjelpsbøker, som presser en til å få en unik identitet.  Det å få konstruerte seg en  identitet. Disse bøkene har en veg til lykken og en definisjon av å være lykkelig.  Selvhjelpsbøker kan gjøre oss selvopptatt slik at en nettopp ikke for den unike identitet.  Behovet for selvrealisering, kan bety at vi lever at vi lever i et samfunn der fleste parten av oss befinner oss  øverst på Maslow sin behovspyramide.

 En kan jo ikke gå i fra det ønske om å bli bedre, da slutter en å drømme og leve. Vi alle lever for å få det bedre i framtiden, og å ha det godt. Det eneste jeg ønsker for mine barn er at de skal få rike liv på opplevelser, og at de skal være lykkelige.