lørdag 9. juni 2012

Ta makten tilbake


Hvis en kvinne ikke skal ha skyld i voldtekt, må det gjerne skje på en tirsdags når en er på veg hjem for å ta vare på mann og barn. Kvinnen må selvsagt ikke være rusa, eller kle seg uanstendig. Hva som er uanstendig kledd er ikke opp til henne å bedømme, men alle andre.

Det er rart hvordan enkelte mannfolk ikke har en normal dømmekraft, men har rett til å ta seg til rette. I disse tider har det vært en del diskusjon om makt, sex og alkohol. Hvordan menn i maktposisjoner kan tillate seg å begå overgrep. De vet at hvis jenten slår tilbake med å opplyse allmennheten om det som har skjedd, går det ikke lang tid får mannfolkene prøver å bli offeret. Hvor utrolig dette har påvirket livene deres negativt, og hvor deprimerte denne saken har gjort dem. Men bør ikke menn tenke på dette før de begår noe som kan oppfattes som et overgrep???

Nå som sommeren er her, og en har på seg, mindre klær når en skal på byen, håper jeg vi ikke opplever flere overgrepsvoldtekter denne sommeren. Men dessverre tror jeg dette kommer til å skje, jeg håper jeg tar feil. Kanskje vi jenter/kvinner skulle ha organisert oss sammen, hvis det skjer en overgrepsvoldtekt, går ingen kvinner /jenter på byen helgen etter.  Vi kunne også bestemt en spesiell helg, for eksempel helgen i uke 40. Altså hvis det skjer en overgrepsvoldtekt går ingen kvinner/jenter på byen i uke 40.

Dessverre tror ikke jeg dette er mulig i praksis, men jeg lurer på hva som hadde skjedd hvis vi gjennomførte dette. Undertegnete synes at dette er en morsom tanke.  På denne måten kan vi få til en søstersolidaritet ta makten tilbake, for det er vel ikke noe kjekt å gå på byen hvis det er bare menn.