lørdag 20. desember 2014

Taper eller romantiker:Jeg tar avstand fra alle former for rasisme. Det er klart at det å være rasist er noe jeg tar avstand fra. Jeg vil oppdra mine barn til å ha samme holdning som meg.

En skummel tanke slo meg i dag: Hvem er disse rasistene?

 I første omgang   var svaret enkelt, en gjeng av tapere. Men er dette rett? Hvem er jeg som kan ha slike holdninger til andre, fordi jeg ikke liker meningene deres? 

Kan rasister være romantikere?

 De som vil bevare landet slik det var. I Frankrike skal franskmannen være hvit, men mørk og spennende, katolikk og gjerne gå med noen bagetter under armen. Nordmannen skal være hvit,  elsker å  løpe rundt i naturen med anorakk alene eller sammen med familie og medlem i den Norske kirke, men det er helt greit å ikke være benkesliter i kirken.
Verden og Europa har forandret seg, og nå kan en ikke se på hudfargen eller  religionen hvor i verden en kommer fra.  En nordmann i dag kan være svart, hindu og kan like å male, eller hvit, muslim som elsker å løpe rundt i naturen.

Vi er i en endringsfase, og det har vi vel alltid vært. Men nå ser vi det bedre, fordi vi ser ulike farger på våre medmennesker.  Verden består ikke lenger av kristne og hedninger, men vi har et mangfold av religioner.  Hverdagen forandrer seg , og de ulike menneskene  krever å få praktisere  sine religioner , men selvsagt må alle ta hensyn til at vi alle skal få samfunnet til å fungere sammen.  

Det er klart at det er lov å ta avstand til kulturelle mishandling.  Kina sluttet for eksempel å ødelegge jentebarna sine føtter. Dette beviser at kunnskap gjør at en slutter med teit kultur.  Dermed kan det ikke være noe problem å slutte med å omskjære barn.

Verden går framover,  utvikler seg, og dette skal vi være glade for. Vi lever dessverre ikke lenger i vikingtiden, men i 2014.