tirsdag 10. januar 2012

Jeg tror jeg først og fremst er et individ


HELMER: Først og fremst er du en kone og mor
NORA: Det tror jeg ikke mer. Jeg tror jeg først og fremst er et individ, like mye som det du er

Disse sitatene er hentet fra Ibsen sitt Dukkehus, der en kan se den tiden sine holdninger til det å være mor.
Da jeg var 38 år gammel ble jeg mamma for første gang. Plutselig var jeg ikke lenger en person et individ, men mammaen til……. Jeg oppdaget til min store forskrekkelse at min individstatus forsvant, og alle hadde rett til å fortelle meg hvordan jeg skulle være som mor. Med dette fortalte de meg hvordan jeg skulle  være som menneske.  For nå må du forstå at nå er du først og fremst mor, men er dette tilfelle????

Jeg føler meg fremdeles som et menneske, med drømmer og lyst til å lære og utvikle meg. Brems, nå må du forstå din nye rolle som to barnsmor. Men hvordan jeg vil utøve denne rollen må jo være opptil undertegnete, og ikke til alle andre.

Barn skal selvsagt ha det godt og oppdras til å fungere i samfunnet og bli gode samfunnsborgere. Jeg har tross alt tatt vare på stamcellene til barna mine, det er fordi ønsker at de skal kunne bli friske av sykdommer som kun stamcelle behandling kan kurere og/eller at behandlingen blir enkeltere ved hjelp av stamceller. Så husk ta vare på stamcellene til barna. Barna er også små individer som også har egne tanker, drømmer men også en egen genetikk. Selv om jeg vil at alle foreldre skal ta vare på stamcellene til barna deres, er dette noe som er opp til det enkelte foreldre par.

Barna mine som jeg forguder har det godt, men at jeg foretrekker å bruke min tid på å tilegne meg kunnskap og kompetanse, framfor å bruke denne tiden på kvalitetstid med venner. Altså min prioritering i hverdagen er: Barna og familie og jobb/utdanning. Jeg har dessverre ikke tid til å være spesielt sosial, men jeg koser meg i hverdagen.

 kjære alle dem som venter eller ønsker seg barn få barna deres, men vidt at som mor er en først og fremst individ med egne tanker og drømmer,  deretter er du foreldre