Fårikålen står og småkoker på planten, og fårikållukten sprer
seg sagte rundt i huset. Jeg bruker sjelden kjøkkenviften når jeg lager
fårikål, jeg liker nemlig lukten. Dette er en av mine barndomslukter. For meg
er dette selve lukten av høsten, og at livet går videre. Jeg er så lykkelig
over at jeg har en familie som jeg kan lage fårikål til. Noen jeg kan overføre
gamle tradisjoner til, den tause kunnskapen nedarvete vi ikke vet vi har, men
som vi viser i praksis at vi kan.
Det ligger seks store gravensteinsepler på benken som bare
venter til å bli til eplekake senere i dag. Jeg gleder meg til lukten av
eplekake skal spre seg i huset. Oppskriften på eplekaken, er egen patent, men
jeg bruker farmor sukkerbrødoppskrift. Det er viktig å brukte den gamle kunnskapen,
men samtidig må en alltid fornye den litt.
Når jeg ser ut, ser jeg et maleri i ulike farger, en fargesammensetning
som er så fantastisk at det er kun naturen som kan ha skap den. Det er nå vi
høster gavene som naturen gir oss, både som estetiske, smak og ikke minst i
minner. Jeg håper at de neste generasjoner
kan se verdiene i disse gavene som naturen har gitt oss, vi som bor i et land
med markerte årstider.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar